Συχνες ερωτησεις

Ο χορός είναι άθλημα ή τέχνη;

Ο χορός είναι μία τέχνη με κοινωνικό (social), αλλά και αθλητικό (sport) χαρακτήρα. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι από τα δύο τον εκφράζει περισσότερο ή και τα δύο μαζί.

Σε ποιές ηλικίες απευθύνεται ο χορός; Μπορεί να μάθει ο καθένας;

Ο χορός απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 6 ετών, έως και 80 ετών και δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε ηλικίες, ούτε σε επαγγέλματα, επίπεδο μόρφωσης ή οικονομικής κατάστασης. Είναι για όλους.

Ποιους χορούς μπορεί να μάθει κάποιος στη σχολή σας;

Στη Σχολή Χορού Αθήναιον μπορούμε να σας διδάξουμε BALLROOM Standard & Latin χορούς (Waltz, Tango, Foxtrot, Rhumba, Cha-Cha, Mambo, Samba, Paso Doble, κ.λ.π.), STREET Latin χορούς (Salsa, Bachata, Merengue), ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χορούς (χασάπικος, ζεϊμπέκικος, χασαποσέρβικος, συρτάκι, τσάμικος, καλαματιανός, μπάλλος, ηπειρώτικοι, νησιώτικοι, κρητικοί, κ.λ.π.), καθώς και Αργεντίνικο Τάνγκο, ή αισθησιακό Oriental. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης μοντέρνου, Hip-hop και Jazz χορού, όπως και δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδική εκγύμναση με Zumba για ενήλικες και ZumbAtomic για παιδιά.

Χρειάζεται χρόνο για να μάθει κανείς χορό;

Χρειάζεται σωστή εκπαίδευση, ενδιαφέρον και θέληση πρώτα απ’όλα. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο που θέλει να φτάσει κάποιος, την χορευτική αντίληψη που έχει και την προσπάθεια που θα καταβάλλει.

Πώς πραγματοποιείται η εκπαίδευση των μαθητών στη σχολή σας;

Τα μαθήματα χωρίζονται σε ατομικά και ομαδικά. Τα ατομικά μαθήματα στοχεύουν στη θεωρητική γνώση των βημάτων, ενώ τα ομαδικά μαθήματα επικεντρώνονται στην τεχνική πλευρά του χορού. Παράλληλα, διοργανώνουμε εβδομαδιαία εκπαιδευτικά πάρτυ για πρακτική εξάσκηση. Ακολουθούμε δηλαδή ένα τρίπτυχο θεωρητικής, τεχνικής και πρακτικής εκπαίδευσης που εγγυάται σωστά και γρήγορα αποτελέσματα.

Πότε μπορώ να αρχίσω και ποιες είναι οι ώρες που γίνονται μαθήματα;

Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς η σχολή μας είναι συνεχώς ανοικτή. Το ωράριο για τα ατομικά μαθήματα είναι ελεύθερο, οπότε ο κάθε μαθητής μπορεί να διαλέξει τις ώρες εκείνες που τον εξυπηρετούν καλύτερα. Για τα ομαδικά μαθήματα μπορείτε να συμβουλευτείτε τον πίνακα που θα βρείτε εδώ.

Μπορεί κάποιος να μάθει έναν ή περισσότερους χορούς;

Μπορεί να μάθει όσους θέλει, ακόμα και όλους, μιας και η σχολή μας ακολουθεί το Συγγενικό Σύστημα Διδασκαλίας Χορών που διευκολύνει τον μαθητή να ασχοληθεί με πολλούς χορούς παράλληλα.

Μέχρι ποιο επίπεδο μπορεί να φτάσει κάποιος;

Ανάλογα με την προσπάθεια, το φυσικό ταλέντο άλλα και την επιθυμία του μαθητή, η πρόοδός του μπορεί να φτάσει από το πρώτο επίπεδο (βασικά βήματα χορών) εώς και το επαγγελματικό επίπεδο, όπου οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν από ειδικές επιτροπές και να λάβουν διεθνώς αναγνωρισμένα διπλώματα. Ακόμα, υπάρχει και το αθλητικό επίπεδο, που σημαίνει πως ο μαθητής μπορεί να συμμετέχει σε χορευτικούς αγώνες που θεωρούνται πλέον άθλημα.

Η σχολή χορού Αθήναιον είναι μέλος κάποιου συλλόγου ή επίσημου σωματείου;

Η σχολή χορού Αθήναιον είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού (ΠΑ.Σ.Ι.Σ.Χ.), καθώς και της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Ε.Χ.Ο.Ε). Η τελευταία είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικού Χορού (W.D.S.F.) αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η σχολή χορού Αθήναιον είναι επίσης μέλος στην Ενωση Καθηγητών Χορού Ελλάδος (Ε.Κ.Χ.Ε.) και συμμετέχει σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ χορού.

Διοργανώνει η σχολή σας χορευτικές εκδηλώσεις;

Η σχολή μας διοργανώνει δι-εβδομαδιαία εκπαιδευτικά πάρτυ, αλλά και ειδικές χορευτικές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό του νέου έτους, τις απόκριες, κ.α.

Ενδιαφέρομαι για χορογραφίες γάμου. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Η σχολή μας αναλαμβάνει χορογραφίες γάμου σε διεθνείς και ελληνικούς χορούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αν θέλετε να δώσετε ένα διαφορετικό χρώμα σε αυτή τη σημαντική βραδιά, βεβαίως και μπορούμε να σας βοηθήσουμε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικά στις περιπτώσεις ζευγαριών, το δεύτερο άτομο έχει πάντα μια πολύ καλή έκπτωση!

Ποιο είναι το κόστος των μαθημάτων;

Το κόστος εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα επιλέξει κανείς, το οποίο έχει να κάνει με τον αριθμό των μαθημάτων, ατομικών και ομαδικών, αλλά και εκπαιδευτικών πάρτυ. Επικοινωνήστε μαζί μας και ο υπεύθυνος προγραμμάτων θα σας ενημερώσει κατάλληλα λύνοντας και τις όποιες απορίες σας.

Τι μου προσφέρει εν τέλει ο χορός;

Αυτοί που επιλέγουν να ασχοληθούν με το χορό δεν το μετανοιώνουν ποτέ. Κι αυτό γιατί ο χορός δεν είναι μόνο άθληση και εκπαίδευση, αλλά προσφέρει και ενισχύει αξίες που το κόστος τους είναι ανεκτίμητο. Η ενασχόληση με τον χορό εξασφαλίζει υγεία, ευεξία, αγωγή σώματος, ψυχής και πνεύματος, ενώ παράλληλα εκτονώνει, διασκεδάζει και χαλαρώνει. Όμως αυτό που κάνει τον χορό ένα ξεχωριστό χόμπυ είναι η έντονα κοινωνική πλευρά του που μπορεί να σας χαρίσει αυτοπεποίθηση, νέους φίλους και πολλές ευχάριστες στιγμές!