Η σχολη μας

“ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ”


Το αρχαίο αυτό ρητό αποτελεί την πεμπτουσία της φιλοσοφίας της Σχολής Χορού Αθήναιον, όπου ο χορός στοχεύει ταυτόχρονα στη σωματική άσκηση και την πνευματική ευεξία.
Η Σχολή Χορού Αθήναιον διδάσκει Ballroom Standard & Latin χορούς (Waltz, Tango, Rhumba, Cha – Cha κλπ), Street Latin χορούς (Salsa, Bachata), Ελληνικούς Λαϊκούς και Παραδοσιακούς χορούς (Χασάπικος, Ζεϊμπέκικος, Τσάμικος, Καλαματιανός κλπ), Αργεντίνικο Τάνγκο και το αισθησιακό Oriental. Στο πρόγραμμα διδασκαλίας έχουμε συμπεριλάβει την εκμάθηση Σύγχρονου και Jazz χορού, όπως και την ομαδική εκγύμανση με Zumba για ενήλικες και ZumbAtomic για παιδιά.

Η Σχολή Χορού Αθήναιον, με γνώση και εμπειρία από το 1981, λειτουργεί από τον Ιανουάριο 2015 ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1, εξασφαλίζοντας στους μαθητές της ότι η αίθουσα διδασκαλίας είναι άνετη και ειδικά διαμορφωμένη. Ως μία από τις ελάχιστες πανελλαδικά σχολές με κρατική άδεια, η Αθήναιον διασφαλίζει την ποιότητα των μαθημάτων που διδάσκουν οι επαγγελματίες καθηγητές μας, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σας εκπαιδεύσουν και να σας συμβουλεύσουν.

Η διδασκαλία των χορών που θα επιλέξετε γίνεται σε ομαδικά ή/και σε ατομικά μαθήματα, και τα τακτικά χορευτικά Party εγγυώνται την θεωρητική και πρακτική εξάσκηση των μαθητών μας. Το ωράριο για τα ατομικά μαθήματα είναι ελεύθερο και το καθορίζετε εσείς σε συνεργασία με τη σχολή για οποιοδήποτε επίπεδο και είδος χορού ενδιαφέρεστε και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε.

Στη Σχολή Χορού Αθήναιον ο χορός δεν «τελειώνει» ποτέ και γίνεται τρόπος ζωής, καθώς αποδίδουμε στον χορό διπλό χαρακτήρα ως διασκέδαση και ως άσκηση. Προτιμήστε να χορέψετε τα τραγούδια που αγαπάτε, από τους ρυθμούς της βαλς μέχρι τα παλιά ζεϊμπέκικα, παρά να μείνετε καρφωμένοι στην καρέκλα σας. Οι φιγούρες θα γυμνάσουν το κορμί σας και θα διώξουν κάθε άγχος.

Από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς μαθαίνουμε τη βαθιά εκτίμηση και λατρεία των προγόνων μας για τον χορό, καθώς θεωρούσαν ότι μέσω αυτού επικοινωνούσαν και συγχόρευαν με τους Θεούς. Ο Πλάτωνας στο έργο του Νόμοι Β΄ 665 Α αναφέρει χαρακτηριστικά:

“…οι θεοί από ευσπλαχνία μας χάρισαν συγχορευτές και αρχηγούς χορού τον Απόλλωνα και τις Μούσες και, όπως είπαμε, έναν τρίτο, αν θυμόμαστε, το Διόνυσο”.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στην Αρχαία Ελλάδα απέδιδαν αρνητικούς χαρακτηρισμούς σε όσους δεν χόρευαν και αποκαλούνταν “αχόρευτοι”. Ο Πλάτωνας και πάλι στο έργο του Νόμοι Β΄ 654 Α – β, αναφέρει:

“Να δεχτούμε πως ο απαίδευτος (αμόρφωτος) άνθρωπος είναι χωρίς εξάσκηση στο χορό, και ο εκπαιδευμένος (μορφωμένος) με εξάσκηση στο χορό;”

Οι διδαχές του Πλάτωνα καθιστούν σαφές ότι ο χορός είναι δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλους χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα δηλαδή από φύλο, ηλικία και επάγγελμα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον χορό μία τέχνη που καθιστά το σώμα μας ικανό να εξωτερικεύει συναισθήματα, σκέψεις, εικόνες, αναζητήσεις και αναμνήσεις.

Ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη, στην ομώνυμη ταινία με το διεθνώς γνωστό συρτάκι “Zorba’s Dance”, εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο πως:

“…η ζωή είναι χορός και ο χορός είναι ζωή”.

Το να μάθεις να χορεύεις δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία… Αρκεί να έχει κάποιος αγάπη, υπομονή και επιμονή, να είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει λίγο και όλα είναι εφικτά. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να χορεύει για όλη του τη ζωή. Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσετε και εσείς;

Ξεκινήστε τώρα!

Μάθετε χορό, γυμναστείτε, διασκεδάστε, χαλαρώστε, εκτονωθείτε, ψυχαγωγηθείτε!!!

Καλή αρχή,
Γεώργιος Π. Λαγγίδης
Διευθυντής της Σχολής